Fliegauf filmje újabb díjért versenyez

Grund, 2012. július 2., hétfő 12:15, frissítve: hétfő 12:22
Az Európai Parlament által odaítélt Lux-díjra Fliegauf Bence Csak a szél című filmje is esélyes.

Oldrich Vlasak cseh politikus, az Európai Parlament tagja a 47. Karlovy Vary-i nemzetközi filmfesztiválon jelentette be  a Lux-díjért versengő filmek listáját. A várományos tíz alkotás között van Fliegauf Bence Csak a szél című Berlinale nagydíjas filmje.

A Lux-díjat 2007-ben alapította az Európai Parlament a film- és a kreatív művészet támogatására. Az elismerésről minden esetben az EP-képviselők döntenek. A tíz jelöltből július végén választják majd ki azt a hármat, melyeket a velencei filmfesztivál különprogramjában, majd az EU 27 tagállamában is műsorra tűznek ősszel. Mindhárom filmet feliratozzák az EU 23 hivatalos nyelvén, lehetővé téve így a film európai forgalmazását. A 2012-es Lux-díjat, mely biztosítja a nyertes film promócióját is, november 21-én adják át Strasbourgban.

A magyar-német-francia koprodukcióban készült Csak a szél című filmdrámát a 2008 júliusa és 2009 augusztusa között történt romák elleni merényletsorozat inspirálta. A film producerei Mécs Mónika és Muhi András voltak.

A Csak a szél című filmet vasárnap mutatták be először Franciaországban a Paris Cinema filmfesztivál versenyprogramjában, majd pedig a Karlovy Vary-i filmfesztiválon is levetítik Fliegauf Bence ötödik játékfilmjét.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása