Fődíjat nyert Fliegauf Bence alkotása

PR, 2012. május 2., szerda 11:00, frissítve: szerda 11:27
Fliegauf Bence Csak a szél című alkotásáért elnyerte a belgiumi Open Doek filmfesztivál fődíját, a Canvas díjat – adta hírül a Magyar Filmunió.

Az idén húszéves Open Doek filmfesztivál díjátadóját április 30-án tartották Turnhoutban. A szakmai zsűri „az élethűség és költőiség között finoman egyensúlyozó” játékfilmet „univerzális üzenetéért” méltatta a Canvas díjjal. A közlemény felidézi: Fliegauf Bence Ezüst Medve-díjas filmdrámája magyar–német–francia koprodukcióban készült, az alkotást a 2008 júliusa és 2009 augusztusa között történt romák elleni merényletsorozat inspirálta. A film egy cigány család egyetlen napját mutatja be kora hajnaltól késő éjszakáig. A Csak a szél április közepén az isztambuli filmfesztiválon az Európa Tanács FACE (Film Award of The Council of Europe) díját nyerte el.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása