Gaultier-t is lenyűgözték a magyar újcirkuszosok

MTI

2016. január 15., péntek 20:04

Több mint 18 ezer néző látta a francia fővárosban a magyar újcirkusz társulat, a Recirquel Párizs éjjel című előadását, amellyel a fiatal artisták másfél hónap alatt 39 alkalommal léptek fel a Cabaret Sauvage-ban.

Az előadásról több helyi médium elismerő kritikát közölt, és Jean Paul Gaultier világhírű divattervező úgy nyilatkozott, hogy a Párizs éjjel volt az egyik legjobb cirkuszi előadás, amelyet valaha látott – olvasható a társulat közleményében.

A csapatnak komoly fizikai kihívásokkal kellett szembenéznie a külföldi turné alatt, a próbákat is beleértve több mint 72 órát töltöttek a színpadon.

A Párizs éjjel című produkció a harmincas évek Párizsának dekadens és fülledt erotikájú világát tárja a nézők elé, felidézve a századelő lokáljainak miliőjét. A címet Brassai, a világhírű fotóművész első albuma, a Paris de Nuit adta, az előadást is az ő képei ihlették.

A produkciót a tavalyi őszi fesztiválon mutatták be.

A párizsi turné után tavasszal Kolumbiában is fellépnek az előadással, addig pedig a Müpában láthatja a magyar közönség a társulat műsorát.

A Recirquel Vági Bence rendező-koreográfus vezetésével magyar artistákból alakult 2012-ben Budapesten.