Gizella-díjakat adtak át

Grund, 2012. május 6., 12:35, frissítve: hétfő 18:10
Hárman vehették át Veszprém legrangosabb kitüntetését, a Gizella-díjat a Gizella-napok fő ünnepségén szombaton.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz–KDNP) a 21. Gizella-napok ünnepségén kifejtette: Veszprém történelmi múltja történelmi képekben elevenedett meg az elmúlt napokban, a Gizella-napok eleven képeskönyv, mely évről évre új részletekkel gazdagodik. A rendezvény ugyanakkor megmutatja azt is, hogy Veszprém élő város, a fesztivál ötvözi a múltat a jelennel.

Kubik Anna Kossuth-díjas színművésznő vallomással kezdte beszédét: személyes élmények fűzik e tájhoz, hiszen a Séd partján született, kisgyermekként e patak környéke jelentette számára Ősiben, szülőfalujában a nagyvilágot. Gizella királynéról mint a kor keresztény nőideáljáról is beszélt a színművésznő, mélyen vallásos, elhivatott családanya, feleség képét festette a hallgatóság elé, majd feltette a kérdést: milyen a mai nőideál? Más, mint Gizella, fejtette ki, a mai nő túl sok szerepnek akar megfelelni, és nem biztos, hogy jól választ közülük – vonta le a következtetést Kubik Anna.

A beszédek után Porga Gyula adta át a város legmagasabb kitüntetését, a Gizella-díjat. Idén az elismerést Csiszár Miklós könyvtáros, vegyészmérnök, Józsa Benő újságíró, az MTI idén nyugdíjba vonult Veszprém megyei tudósítója, valamint Mészáros Zoltán vehette át, aki létrehozta a Veszprémi Ünnepi Játékokat és a Snétberger Zenei Tehetség Központot.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
Háttér, riport, interjú
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása