Groteszk animáció a legjobb Örkény-darab

kgy, 2012. június 12., kedd 17:33
43 nevezés érkezett a Daazo.com által szervezett, Egy perc, egy történet című Örkény-kisfilmpályázatra. Az Örkény Antal elnökölte zsűri a fődíj mellett két különdíjat adott ki.

A díjátadón Örkény István fia és jogörököse, Örkény Antal elmondta, hogy lenyűgözte a fiatal filmalkotók lelkesedése, amellyel az Örkény-életművet dolgozták fel a pályázat során, Deák Dániel, a Daazo.com alapítója pedig kiemelte, hogy a zsűrizés során több film is kiemelkedett, dicsérte a Fate, a Pogácsa, az Örkény információ és az Egyperces halál és az In memoriam dr. K. H. G. című filmeket.

A fődíjat egy, a Nyugat-magyarországi Egyetem tervezőgrafika szakára készült diplomamunka, Farkas Milán kisfilmje nyerte el, amely az Arról, hogy mi a groteszk című novellát dolgozta fel.

A második díjat a 21Orban néven dolgozó Orbán testvérek, Orbán Zalán és Orbán Koppány nyerték A végső kérdés című novellából készített adaptációjukkal.

Különdíjat kapott Bene Nikoletta Üres lap című animációja, amelyben Örkény István azonos című egyperces novelláját dolgozta fel, és elismerésben részesült Varga Máté és Bunda Balázs munkája, a Mindig van remény.

Különdíjat ajánlott fel a Budapest Film Academy is: Szarvas Szilárd angol nyelvű klipjét jutalmazták, aki a Hogylétemről című egypercesből Inside out címen készített filmet.

A zsűri után most a közönség választhatja ki kedvenc Örkény egypercesét: díjazzák a legtöbb szavazatot kapó filmalkotót is – a Daazo.com oldalán június 30-ig lehet leadni a voksokat. Ugyanitt további kisfilmeket is meg lehet tekinteni az Örkény-pályázatra készített alkotásokból.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés