Gyászdalt írt a Batman zeneszerzője az aurorai áldozatokért

Grund, 2012. július 30., hétfő 16:17, frissítve: hétfő 18:43
Aurora címmel komponált kórusművet Hans Zimmer, A sötét lovag – Felemelkedés zeneszerzője, aki a felvételből származó adományokat a coloradói mozis mészárlás áldozatainak szánja.

A nyolc és fél perces gyászdalt Londonban vette fel a zeneszerző, aki Facebook-oldalán azt írta: „az Aurorát azoknak ajánlom, akik életüket vesztették a coloradói Aurorában történt tragédiában, illetve megviselte őket a tragédia”. A sötét lovag – Felemelkedés aurorai premierjén egy ámokfutó 12 embert megölt és 58-at megsebesített. A fiatal férfi ellen hétfőn emelnek vádat.

Az Auroráért tíz centtől 2500 dolláros értékben vár adományokat a szerző, aki a bevételt az áldozatok támogatására akarja fordítani – írta hétfőn a BBC hírportálja. Zimmer filmzeneszerzőként több Oscar-jelölést kapott, Az oroszlánkirály muzsikájáért pedig el is nyerte az Amerikai Filmakadémia díját.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása