Gyorsulnak a közbeszerzések

LM, 2012. április 9., hétfő 08:30, frissítve: hétfő 12:06
A januártól hatályos új közbeszerzési törvény megengedi, hogy a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó beszerzések egyszerűbb szabályokkal történjenek, ezeket tette közzé rendeletében a belügyminiszter a Magyar Közlönyben.

A speciális közbeszerzést – egyebek mellett – mező- és erdőgazdasági, kertészeti és építőipari gépekre, építőanyagokra, szerszámokra, munka- és védőruhára lehet kiírni. A szolgáltatások közül ide sorolják a gépbérlést – kezelővel vagy anélkül –, a szállítást és az oktatást. Az ilyen eljárásokban az ajánlattételi határidő rövidre szabható, azonban 15 napnál kevesebb nem lehet.

Többek között a közfoglalkoztatásról is szavaz kétnapos ülésén az Országgyűlés, amelyet húsvéthétfőre való tekintettel kedden és szerdán tartanak. De terítékre kerül az egészségügy újjászervezése és a járások kialakítása is.
Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása