Harmadik bemutatójára készül a színház

TK

2012. február 2., csütörtök 11:04

Az idei évad harmadik bemutatójára készül a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, amely ezúttal főként a gyerekeket várják a nézőtérre: a társulat a Terülj, terülj, asztalkám című népmesét dolgozza fel – írja a Krónika című kolozsvári napilap csütörtöki számában.

Az elmúlt években olyan mesejátékok szerepeltek a Tomcsa Sándor Színház repertoárján, mint A császár új ruhája, a Skatulyácska, vagy a Csipkerózsika, népmesét most először visznek színre – mondta el Csurulya Csongor, a társulat művészeti vezetője, a darab rendezője, aki ugyanakkor azt is reméli, hogy a darab a felnőttek tetszését is elnyeri. A héten már a hatszereplős zenés-táncos darab főpróbái zajlanak, a bemutatót a tervek szerint vasárnap tartják meg.

A díszlet központi eleme egy kézzel festett óriási mesekönyv, amelynek forgatása révén különböző helyszínek tárulnak a nézők szeme elé és elevenednek meg a különböző jelenetek. A könyvet a Skatulyácska díszletét is tervező képzőművész, Biró Boglárka készítette, a táncos koreográfia Lőrincz József munkájának köszönhető.

Február folyamán összesen tíz alkalommal lesz látható az udvarhelyi színpadon a népmese. A rendező tervei szerint – mivel a darab nem fény- és térigényes – meghívásra akár a környékbeli településeken is bemutathatják.

Forrás: MTI