Hatmilliárdra pályáztak, 340 milliót kaphatnak

BL, 2011. december 5., hétfő 20:25, frissítve: hétfő 20:25
Csaknem 800 szinopszis érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának nem egész estés filmek gyártására kiírt pályázataira. A kiírások célja az animációs, ismeretterjesztő és dokumentumfilmek támogatása – közölte az NMHH szóvivői irodája hétfőn.

A Médiatanács 2011 novemberében bocsátotta ki pályázatait a nem egész estés televíziós műfajok támogatására. A dokumentum-, ismeretterjesztő és animációs filmek alkotói összesen 340 millió forintos keretre pályázhatnak. A dokumentumfilmekre 140 millió, az ismereterjesztő filmekre 110 millió, az animációs filmekre 90 millió forint áll rendelkezésre – tartalmazza a közlemény.

A tájékoztatás szerint a televíziós bemutatásra szánt alkotások támogatására kiírt pályázatokra majdnem 800 pályamunka érkezett be, összesen csaknem mintegy 6 milliárd forintos támogatási kérelemmel. „Az új szemléletű pályázati felhívások figyelembe veszik a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos koncepcióját, a Médiatanács filmszakmával folyatott konzultációi során született javaslatokat, valamint a több mint tizennégy éves pályáztatási gyakorlat tapasztalatait, így az alkotók a korábbiakhoz képest egyszerűbb, ésszerűbb és kiszámíthatóbb rendszer szerint pályázhatnak” – olvasható a közleményben.

A beérkezett munkák támogatásáról a Médiatanács a filmszakma képviselőit felvonultató bírálóbizottságok javaslata alapján dönt majd.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása