Hatvan évvel a halála után is nevettet

Grund, 2012. március 7., szerda 11:30, frissítve: szerda 11:33
Játszani fogják a következő színházi évadban Molnár Ferenc 1910-ben írt, A testőr című vígjátékát a washingtoni Kennedy Centerben – közölte a Variety.

Gregory Mosher rendező egy új fordítás alapján állítja színpadra a 2012–2013-as szezonban a ritkán játszott darabot, amelyet 1924-ben a New York-i Broadwayn is bemutattak Alfred Lunt és Lynn Fontanne főszerepelésével, majd 1931-ben ugyanezekkel a színészekkel film is készült a műből.

Molnárnak, aki az üldöztetés elől menekülve, 1939-ben New Yorkban települt le, több darabja is eljutott a Broadwayre, A Pál utcai fiúk című regényéből pedig Frank Borzage 1934-ben filmet forgatott az Egyesült Államokban. Molnár Ferenc 1952-ben New Yorkban hunyt el.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása