Herendi-kiállítás Észtországban

TK

2012. május 8., kedd 21:38

Herendi porcelánokból és herendi motívumokkal díszített ruhákból összeállított tárlat mutatkozik be Európa több országában. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Balassi Intézet együttműködésében megvalósuló kiállítássorozat első állomása Észtország, ahol szeptember végéig látható a különleges anyag.

A Herendi-kiállításnak Észtországban a Tallinntól 70 kilométerre található Palmse kastély ad helyet, ahol korabeli bútorok és berendezési tárgyak között mutatkoznak be a porcelánok és a ruhák – közölte Jávorka Gyula, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. sajtóreferense kedden az MTI-vel.

A herendi festők által festett, Héjja János tervezte, különböző herendi mintával díszített 14 ruhát az ugyanezekkel a mintákkal dekorált porcelánokkal, készletekkel együtt állították ki a kastélyban. A tárlat ékkövei a herendivel terített asztalok – áll a közleményben.

A Tallinni Magyar Intézet közreműködésével megvalósult észtországi kiállítás szeptember végéig várja látogatóit, majd a Balassi Intézettel együttműködve Európa több nagyvárosában is bemutatkozik az összeállítás.

Forrás: MTI