Hit és társ kell az alkotáshoz + Képriport

Bárány Krisztián, 2012. június 14., csütörtök 22:59, frissítve: péntek 08:09
Csütörtök este a Kévés Galériában adták át a Kossuth-díjas költő, Gyurkovics Tibor emlékére alapított „Még nem késő...” emlékgyűrűt.

Szerencsés Károly a Ring Alapítvány képviseletében elmondta, még nem késő az évtizedek óta nyomasztó tendenciákon fordítani. „Úgy gondoltuk, hogy ahhoz, hogy ne legyen késő, ahhoz az ilyen teljesítményeket, ilyen tudásbeli és erkölcsi hozzáállásokat díjazni kell” – emelte ki beszédében a történész.

A Ring Alapítvány kuratóriuma 2012-ben már negyedszer ítélte oda a Gyurkovics Tibor emlékére alapított „Még nem késő...” emlékgyűrűt. A díjakat a költő özvegye, Gyurkovics Gyöngyi adta át. Az alapítvány kuratóriuma idén Kévés Györgynek, Ybl- és Kossuth-díjas építésznek, Ókovács Szilveszternek, a Magyar Állami Operaház kormánybiztosának és dr. Török Szilárd nefrológusnak a munkásságát ismerte el.


A Ring Alapítvány képviselője szerint azokról az emberekről szól a díj, akik helytállnak a saját területükön, s azokról, akik valami különlegeset is hozzá tudnak tenni az egészhez. Szerencsés Károly hangsúlyozta, mennyire fontos az alkotásban a társak és a hit szerepe. „Hit nélkül nem építhetnének házakat, nem gyógyíthatnának embereket és a művészetekkel sem foglalkozhatnának. Bízok benne, hogy még nem késő” – zárta le gondolatait Szerencsés.

Forrás: MNO
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása