Hobo: Ez lesz életem legnagyobb vállalkozása!

Tíz nap alatt tízféle Hobo-koncert Kapolcson, felköszönti a Rolling Stonest is

Tölgyesi Gábor

2012. július 25., szerda 07:10, frissítve: kedd 04:22

Hobo és Bandája is ott lesz Kapolcson, július 27-étől augusztus 5-éig tízféle koncertet ad a Művészetek Völgyében.

„Ha a mai magyar média modorában gondolkodnék, igen BLIKKfangos címet gördíthetnék a levél elejére: Guinness-rekordot dönt Hobo és Bandája!!!” – olvasható Földes László Hobo július 17-én közzétett hírlevelében. A Magyar Nemzet megkereste, hogy saját modorában számoljon be arról, mire készül az idei Művészetek Völgyében, mi várható a Magyar Hobológiai Társaság Vándor-Ló-Gyűlésének tíznapos „konferenciáján”.

Hobo Rolling Stones-módra

Fotó: Nagy Béla


E sorok kétségek között vergődő szerzőjét Hobo először is megnyugtatta, a „lovak konferenciájára” szamarak is jöhetnek, majd elmondta: most élete legnagyobb vállalkozásába fog bele: tíz nap alatt tízféle koncertet ad. Programon lesz mintegy százhetven-száznyolcvan dal, a Rolling Stones, Jimi Hendrix, Tom Waits, a Doors, a Led Zeppelin és a Cream, lesz Viszockij-, Vadászat-est, sok Hobo Blues Band, és egy nap, amikor csak a költészetnek szentelik a zenét. Kapolcson az is ki fog derülni, miért oszlott fel 33 év után a Hobo Blues Band.

Hobo arról is mesélt, július közepén koncertezett először a Csík zenekarral, amely újraértelmezte a Viharban születtem kezdetű dalát. A békéscsabai élmény a hatvanas évek legszebb pillanatait idézte meg benne, és egy nagy felismeréshez is elvezette. A közös folytatás a Szigeten lesz.


Interjú Hobóval a Magyar Nemzet július 25-ei, szerdai számában.