Itt a lehetőség egy kis időutazásra

WA, 2012. augusztus 2., csütörtök 08:44, frissítve: csütörtök 10:56
Hatodszor rendez reneszánsz napokat Várpalota: péntektől vasárnapig jelmezes felvonulással, fáklyás vársétával, ügyességi játékokkal, népi játszótérrel és táncelőadással várják a közönséget.

A Végvári Reneszánsz Napok programsorozata pénteken 17 órakor kezdődik a város elöljáróságának és polgárainak reneszánsz jelmezes felvonulásával, zászlóforgatókkal, a Szelindek zenekar kíséretében, végvári vitézek oltalmával. 20 órától Kovács Márton és Gálber Attila A Makrancos hölgy című táncjátékát láthatja a közönség az Alba Regia táncegyüttes előadásában a Thury-vár udvarán.

Szombaton délután háromtól népi játszótér, interaktív történelmi játszóház és kézműves-foglalkozások várják az érdeklődőket, majd többek között fegyveres bemutató, kamarazene, fáklyás várséta és tűzzsonglőr-produkció szerepel a programban.

Vasárnap reggel kilenckor elöljáróik vezetésével a városrészek reneszánsz ügyességi játékokban mérik össze erejüket, tízkor reneszánsz mise lesz a katolikus templomban, délután háromtól pedig szórakoztató programok sora kezdődik.

A Végvári Reneszánsz Napok Várpalota egyik kiemelt rendezvénye, melyet a Szindbád Nonprofit Kft. rendez meg. Korábban Mátyás, az igazságos címmel tartották, tavaly óta viseli a Végvári Reneszánsz Napok elnevezést – mondta Budainé Wimmer Krisztina művelődésszervező.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés