Kiírták a Trafó igazgatói pályázatát

Son

2012. május 4., péntek 15:23

Miután Bozsik Yvette lemondott a Trafó igazgatásáról, újra kiírták a pályázatot az intézmény vezetésére. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján közzétett pályázati kiírás szerint az ügyvezető kinevezése 2012. július elsejétől öt évre szól. Szabó György nem pályázik.

A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. (továbbiakban: Színház/Társaság) a fővárosi önkormányzat egyszemélyes tulajdonában lévő, kiemelkedően közhasznú nonprofit gazdasági társasága. Az ügyvezető igazgató a Társaságot egyszemélyi felelős vezetőként irányítja. A pályázatokat június 1-ig kell beadni. Az igazgató kinevezése öt évre szól.

A kiírás szerint az ügyvezető feladata a kortárs magyar és nemzetközi előadó-művészeti csoportosulások reprezentatív megjelenítése, intenzív együttműködés a független előadó-művészeti műhelyekkel, művészeti felsőoktatási intézményekkel, fiatal és innovatív képző-, film-, fotó- és videóművészek bemutatása, workshopok, kiállítások, vitaestek, előadás-sorozatok szervezése a film, irodalom, előadó-művészetek, képző- és iparművészet, fotóművészet területéhez kapcsolódva, hasonló profilú külföldi intézményekkel, műhelyekkel való együttműködés kidolgozása. Az új vezető feladatai között említik a határon túli magyar és európai, valamint esetenként a tengeren túli produkciók meghívása, valamint a fejlesztő-nevelő programok szervezése is alapkövetelmény.

A Színház.hu értesülése szerint Szabó György az intézmény létrehozója és jelenlegi vezetője nem pályázik a posztra.

Forrás: Színház.hu