Kiképzőtábor irodalmároknak

A fiatal magyar irodalom találkozik Visegrádon július 18. és 22. között

Grund

2012. július 1., vasárnap 13:08, frissítve: vasárnap 15:48

Egészséges mennyiségű szakmázás bulikkal enyhítve: még várják a jelentkezőket a Fiatal Írók Szövetsége nyári irodalmi táborába. Fiatal írók a Kárpát-medence minden szegletéből, vendégségbe érkezik majd Tóth Krisztina, Szilágyi István és Spiró György, a műhelyekben pedig kiképzést kapnak a jövő írói, költői és műfordítói.
Forrás: FISZ

Tizenkettedik alkalommal rendezi meg hagyományos irodalmi táborát a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ), és ezúttal a tétet is látványosan megemelték: a rendezvény most már a fiatal magyar irodalom első Kárpát-medencei találkozójának apropójává is szeretné válni.

Ezzel összhangban a tábor egyik legfőbb célja, hogy az egymástól távol, különböző országokban élő fiatal magyar szerzők kapcsolattartását, eszmecseréjét, szakmai kibontakozását is elősegítse. A Visegrádon megrendezésre kerülő, ötnapos programsorozaton műhelycsoportokban segítik tapasztalt pályatársaik a fiatal alkotókat, esténként Tóth Krisztina, Szilágyi István és Spiró György lesz a beszélgetések vendége, a hazai periodikák legjava mutatkozik be kerekasztal-beszélgetéseken, és minden nap másik fiatal alkotócsoportot ismerhetnek meg a vendégek.

A FISZ kritikai beszélgetéssorozata, a Kritikustusa is jelentkezik két különkiadással, a táborban ünnepli 15. születésnapját a FISZ és fennállásának 10. évét a Erdélyi Magyar Írók Ligája (EMIL). Szó lesz az Ambroozia.hu webfolyóiratról, esténként pedig nyílt felolvasások és bulik dobják fel a hangulatot. A tábor nyitott, arra bármely fiatal vagy pályakezdő alkotó, irodalomkedvelő, szakmabeli szabadon jelentkezhet a FISZ blogján található jelentkezési lap kitöltésével. A vizuálisan fogékonyabb érdeklődők a következő infografika segítségével is áttekinthetik a programkínálatot:

Forrás: FISZ