Kínai delegáció járt L. Simonnál

Grund, 2012. július 20., péntek 16:16, frissítve: péntek 16:51
Kulturális intézetek nyitásáról is tárgyalt L. Simon László kultúráért felelős államtitkár pénteken Budapesten, amikor fogadta a kínai szaktárca delegációját.

A találkozó résztvevői hangsúlyozták, „hogy az eredményes magyar–kínai együttműködés egyik alapfeltétele a kulturális kapcsolatok elmélyítése, amelynek fontos új pillére lesz a kulturális intézetek mielőbbi megnyitása” – olvasható az államtitkárság által kiadott közleményben.

A tárgyaláson szó volt arról is, hogy a magyar–kínai kulturális kapcsolatok erősödésének eredményeként egyre több nagy jelentőségű kulturális eseményt rendeznek a felek egymás országában. A közelmúltban ilyen volt a pekingi operaház budapesti vendégszereplése, augusztusban pedig nagyszabású kínai kortárs művészeti kiállítás nyílik a Szépművészeti Múzeumban. A tervek szerint az év végén Sanghaj ad otthont a Munkácsy és kora című kiállításnak.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása