Kitüntetik a színészlegendát

TK, 2012. február 2., csütörtök 09:19, frissítve: csütörtök 09:19
Kitüntetésével ismeri el Clint Eastwood hat évtizedes filmes munkásságát a washingtoni Smithsonian Intézet.

A 81 esztendős színész-rendező a James Smithson Bicentennial Medal kitüntetést veheti át az amerikai filmművészet kiemelkedő alakjaként.

Eastwood szerdán közreműködött a Smithsonianhoz tartozó Amerikai Történeti Nemzeti Múzeumban a Warner Bros. 55 millió dolláros adományából felújított, háromdimenziós kivetítő technikával is ellátott modern színházterem megnyitásában. A Warner Bros. Theatert Hollywood történetének bemutatására hozták létre.

A múzeumban pénteken háromnapos filmfesztivál idézi fel Humphrey Bogart színészi életútját: a látogatók ingyen tekinthetik meg többek között a Casablancát és A máltai sólyom című filmet.

Eastwood híres filmjei, köztük a Fakó lovas és az Oscar-díjas Nincs bocsánat, háromnapos Eastwood-fesztiválon lesznek láthatók júniusban az új filmszínházban.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása