Közel 450 munka érkezett eddig a Gombold újra! pályázatra

Grund

2011. december 21., szerda 15:15

Alig egy hónap alatt 446 munka érkezett be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Gombold újra! – Divat a magyar című pályázatára, ezért a regisztrációs határidőt 2012. január 13-ig meghosszabbították a szervezők.

Az öltözéktervezési pályázatot a KIM felkérésére annak háttérintézménye, a Design Terminál tette közzé 2011. november 24-én. A kezdeményezés célja a magyar viselettörténeti hagyományok megújítása, továbbá a fiatal tervezők és a hagyományos kézművesműhelyek együttműködésének ösztönzése.

Az alkotók két önálló pályázati kategóriában nevezhetnek: a kortárs öltözék-kollekciótervezési pályázatra a magyar tradíciók által ihletett, de trendkövető és hordható ruhákat, illetve kiegészítőket várnak, míg a design és hagyomány pályázaton neves tervezők formaterveire lehet hagyományos kézművestechnikák alkalmazásával ruhákat és kiegészítőket alkotni.

A zsűritagok a héten írták alá a zsűritagság feltételeként szolgáló etikai nyilatkozatot, valamint elfogadták a zsűrizési alapelvekről szóló dokumentumot. A zsűri teljes listáját várhatóan január elején hozzák nyilvánosságra. A legjobb munkákkal a 2012. március 31-re tervezett nagyszabású budapesti divatshow-n ismerkedhet meg a közönség, majd a szervezők által kiválasztott darabokat a Design Terminál Erzsébet téri épületében lehet megvásárolni.

További információkat a pályázatról a www.designterminal.hu honlapon olvashatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI