Last minute ajándékok

Szilágyi Szabolcs

2011. december 20., kedd 16:00

IT, de még inkább nyílt forrásért rajongók szerettei számára készült ötös lista.

Ugyan már az aranyvasárnapon is túl vagyunk, sokan mégse intézték el teljesen a karácsonyi ajándékozás kérdését. Geek vagy szimplán IT rajongó ismerősöknek amennyire egyszerűnek tűnik a megfelelő meglepetés kiválasztása, legalább annyira bonyolult is (hacsak az illető nem írt előre listát). Különösen akkor lehet embert próbáló feladat örömet szerezni képes ajándékot venni, ha az illető egy speciális területért rajong. Például a nyílt forrásért (és Tuxból már komoly készleteket halmozott fel, plüssállat, sörnyitó, pendrive stb. formájában).

De szerencsére az internet korában már semmi sem lehetetlen. Kiadónk amerikai újságírói összeállítottak egy ötös listát, amit akár vészmegoldásként is be lehet vetni - már feltéve, ha az előttünk álló pár napban kiszállítják a kívánt terméket. Időhúzás helyett lássuk, miért is doboghat egy open source hívő szíve!

Firefox párna
Az egyik legismertebb nyílt forrású alkalmazás a Mozilla böngészője. Százmilliósnál is nagyobb felhasználói tábora természetesen megmozgatta az alapítvány merchandise szakembereit is, így nem meglepő módon többféle firefoxos ajándéktárgy közül is lehet választani. Például az Iconpillows által kézzel készített Firefox párnát, 22 dollárért - erről a rókázásról csak jó emlékek maradnak.

Ha érdekel a teljes lista, kattints!