Leomlott a Mózes szobrát őrző római templom homlokzata

Grund, 2012. május 17., csütörtök 16:16
Leesett a római San Pietro in Vincoli-bazilika homlokzatának egy darabja. A templom többek között Michelangelo itt őrzött Mózes-szobráról vált híressé.

Az árkádos homlokzat egy darabja a bazilikához felvezető lépcsősorra esett. A Róma történelmi központjában, a Colosseum szomszédságában lévő San Pietro in Vincoli-templom homlokzatán jelenleg a vöröses téglafal látszik, rajta egy nagy méretű repedéssel. Az omlást követően a tűzoltóság lezárta a bazilika előtti teret. A műemlékvédelem megkezdte az épület vizsgálatát. A templom esetleges lezárásáról még nem született döntés.

Forrás: Wikipedia


A 442-ben emelt kora keresztény bazilika azokról a láncokról kapta a nevét, melyekbe Szent Péter apostolt verték római fogsága alatt. A láncok a bazilika oltáránál vannak kiállítva. A San Pietro in Vincoliban látható Michelangelo 1513 és 1515 között készült Mózes-szobra.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása