Magasak a szobaárak az Eurovíziós Dalfesztivál ideje alatt

TK, 2012. május 10., csütörtök 23:21, frissítve: péntek 08:08
Akár hatszorosára emelkedett szobaárakkal is találkozhat az, aki május végén, az Eurovíziós Dalfesztivál idején látogat Azerbajdzsán fővárosába, Bakuba.

A Swoodoo német utazási portál szerint a zenerajongó turistáknak a szokásosnál átlagosan 144 százalékkal magasabb árat kell fizetniük a hotelszobákért május végén. Azerbajdzsán nem szerepel a közkedvelt úti célok között, így az árakat a vélemények szerint az is felverhette, hogy kevés a rendelkezésre álló szállodaszoba.

„A bakui hotelinfrastruktúra nem mérhető össze a nyugat- és a közép-európaival” – mondta Christian Saller, a portál vezetője. Szerinte az azeriek nagy összegeket költöttek a fejlesztésre, de néhány szálloda nem készült el időben.

A honlap szerint a szobák átlagosan 341 euróért bérelhetők éjszakánként a május 22. és 27. közötti időszakban. A dalfesztivál előtti és utáni héten 140 euró ez az ár.

A verseny két elődöntőjét május 22-én és 24-én, a finálét 26-án rendezik 43 ország részvételével. Magyarországot a Compact Disco képviseli.

A kilencmillió lakosú Azerbajdzsán gazdasága a kőolajon nyugszik. A kaukázusi ország a versenyt megelőzően heves bírálatok össztűzébe került az emberi jogok rossznak ítélt helyzete miatt.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása