Magyar animáció a legrangosabb seregszemlén

Grund

2012. május 31., csütörtök 16:51, frissítve: csütörtök 16:57

Szoboszlay Eszter Fejlakók című sorozatának legújabb része meghívást kapott a hétfőn kezdődő Annecy Filmfesztiválra, mely az animációs filmek legrangosabb nemzetközi seregszemléje.

A Kecskemétfilm Stúdió új generációjának képviselője, Szoboszlay Eszter Fejberendező című rövidfilmje versenyez Annecyban. A háromperces alkotás a tévéfilmsorozatok versenyében indul az animációk legrangosabb nemzetközi fesztiválján.

A Kecskemétfilm Stúdió Fejlakók című sorozatának legutóbbi, Fejberendező című része kézi és számítógépes technikával készült 2011-ben. A sorozatról Szoboszlay Eszter a következőket vallja: „Játékos elmélet az emberi agy működéséről: A fejünk mint egy szekrény vagy egy kamra, kinyitható. Ide bekukkantva, a polcokon, dobozokban, zsákokban tárgyakat, kacatokat, kincseket, színeket, érzéseket, gondolatokat, emlékek képeit láthatjuk. Az elmélet szerint nem vagyunk egyedül. Mindannyiunk fejében lakók élnek. A fejlakók határozzák meg, mit érzünk, hogyan döntünk, hogyan látjuk a világot. A sorozat epizódjai utazások a fejekben.”

Szoboszlay Eszter rendező és Mikulás Ferenc producer személyesen vesz részt a Fejberendező bemutatóján Annecyban.