Magyar filmekre fókuszálnak Morvaországban

Grund, 2012. július 20., péntek 14:14
A 38. morvaországi nyári filmakadémián Uherske Hradistében Szabó István, Jankovics Marcell, Fliegauf Bence és más rendezők alkotásaiból rendeznek retrospektív vetítést .

Szombaton kezdődik a cseh filmklubszövetség szervezésében a nagy múltra visszatekintő nyári filmakadémia a morvaországi Uherske Hradistében. Az 1964-ben alapított és jelenleg a Cseh Köztársaság egyik legnépszerűbb filmes rendezvénye elsősorban a fiatal közönséget célozza meg, a vetítéseket beszélgetések követik az alkotókkal és szakemberekkel.

A nyári filmakadémia Fókusz programját a magyar filmművészetnek szenteli idén. A 30-as években készült némafilmek mellett Bacsó Péter, Fábri Zoltán, Gaál István, Huszárik Zoltán, Jancsó Miklós, Kovács András, Makk Károly és Sándor Pál világhírű filmjeit is műsorra tűzi a rendezvény.
Három neves rendező, Szabó István, Jankovics Marcell és Fliegauf Bence személyesen is részt vesz a csehországi rendezvényen. A Fókusz program és a retrospektívek is a Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi részlege, a Magyar Filmunió közreműködésével valósulnak meg.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása