Magyar Örökség Díj: elismerés a Duna Televíziónak

Grund

2012. szeptember 14., péntek 15:30, frissítve: péntek 15:58

2012. szeptember 22-én szombaton vehetik át a Magyar Örökség Díj újabb kitüntetettjei elismeréseiket. A szeptemberi díjkiosztó ünnepségen többek között a Duna Televízió Hazajáró című műsora is díjban részesül.

A Magyar Örökség Díj kitüntetettjeinek kiválasztása az alulról építkező demokrácia elvén és gyakorlatán alapszik: állampolgári jogon mindenkinek módjában áll díjra javasolni az általa érdemesnek tartott személyt, együttest, intézményt, teljesítményt. A Magyar Örökség Díj bírálóbizottsága kizárólag az így beérkezett javaslatokból választja ki a díjazandókat. Évente négy alkalommal, esetenként hét-hét díjat osztanak ki. Az aktuális díjazottak listáját itt lehet megtekinteni. A díjátadási ceremónia szombaton 11.00 órakor lesz a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

A neves tudósok és kutatók mellett a szeptemberi díjazottak között a a Hazajáró honismereti televíziós műsor szellemiségét is elismerésben részesítik. A műsor hétről hétre megismerjék hazánk természeti- és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait. A készítők Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken, Muravidéken, Őrvidéken és belső-Magyarországon hol gyalog, hol szekérrel, kerékpárral vagy kenuval haladnak vándorútjuk során.