Magyar siker az isztambuli balettversenyen

Grund, 2012. július 1., 14:22, frissítve: 14:27
A szólóként indulók legjobb eredményét érte Rónai András, a Magyar Táncművészeti Főiskola VIII. évfolyamos klasszikus balett szakirányon tanuló hallgatója a 3. Nemzetközi Isztambuli Balettversenyen.

Rónai András több száz induló közül került be a 8 fős döntőbe, ahol második helyezést ért el. Mivel a nemzetközi mezőnyben az első díjat egy brazil páros kettőse nyerte, Rónai András második díjával a legjobb szólóelőadóként térhet haza a szombaton zárult viadalról.

A közlés szerint az isztambuli seregszemle még fiatal a világ nagy balettversenyeinek sorában, a budapesti főiskola tavalyelőtt képviseltette magát először, akkor Csonka Vanessza szintén második lett.

Az isztambuli versenyen a táncművészeti főiskolát Rónai András mellett a VII. évfolyamos Földi Lea képviselte. Ők ketten néhány héttel ezelőtt a Helsinkiben megrendezett balettversenyen is indultak, ahol Földi Lea bejutott a középdöntőbe, Rónai András pedig saját korosztályának 13 legjobbja közé.

Rónai András, aki nemrég tért vissza több hónapig tartó ösztöndíjas tanulmányútjáról Szentpétervárról, a versenyeken például a Giselle-ből, a Diótörőből adott elő férfi variációkat, ezenkívül Kulcsár Noémi kortárs koreográfiáját interpretálta. Földi Lea egyebek mellett a Bajadérból táncolt variációt.

Mindkét fiatalnak ez volt élete első két jelentős nemzetközi versenye, néhány nap múlva pedig szintén ők képviselik a főiskolát a 40. jubileumi Várnai Nemzetközi Balettversenyen is.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása