Magyar színésznő a legsikeresebb román nők között

Grund, 2012. május 31., csütörtök 12:59, frissítve: csütörtök 13:05
Péter Hilda romániai magyar színésznőt is beválogatták a 32 legsikeresebb romániai nőt felsorakoztató kiadványba, amelyet a Mediafax hírügynökség, egy magáncég és a bukaresti közgazdaság-tudományi egyetem készített el európai uniós támogatással.

Az Egyenlő esélyt a sikerhez című, négyezer példányban kiadott katalógus interjúkat tartalmaz a 32 legsikeresebb romániai nővel, akiket 800 személy közül választottak ki és tartottak érdemesnek arra, hogy bekerüljenek a legsikeresebbek toplistájára.

Péter Hilda mellett olyan neves román személyiségek szerepelnek a kiadványban, mint például Nadia Comaneci volt tornász vagy a magyar származású Szabó Gabriella egykori atléta. A Szekelyhon.ro portál szerint a jelenleg Londonban és Budapesten dolgozó színésznő a kiadványnak elmondta: megtisztelőnek érzi, hogy felkerült erre a listára.Péter Hilda a marosvásárhelyi színművészeti egyetemen végezte tanulmányait, majd a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze lett. 2006-ban a Kolozsvári Magyar Állami Színházhoz igazolt át, majd ezt követően a filmes szakmában is kiemelkedő sikert ért el. A főszerepet alakította a Varga Katalin balladája című filmben, amely 2009-ben a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Ezüst Medve-díjat kapott hangtechnikai munkájáért. A brüsszeli filmfesztiválon a színésznő megnyerte a legjobb női főszereplőnek járó elismerést.

 

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása