Megerősítik az M0-s aszfaltját

BL

2012. április 14., szombat 08:47, frissítve: szombat 13:52

A kormány úgy bővíti ki az M0-s útgyűrű építésének uniós nagyprojektjét, hogy annak legyen része a meglévő útpálya aszfaltburkolatának a megerősítése is 7,2 kilométer hosszban – az erről szóló határozat a legújabb Magyar Közlönyben jelent meg.

Maga a nagyprojekt 29,5 kilométer hosszban tartalmazza az M0-s körgyűrű másik pályájának a megépítését úgy, hogy a körgyűrű a jelenlegi 2x2 sáv helyett 2x3 sávos legyen, és épüljön mellé leállósáv is. Ez a nagyprojekt bővül ki az említett felújítással, amelyre az M7-es és az M6-os autópályák között kerül sor, és amelynek a becsült költsége nettó 3 milliárd 50 millió forint.

A kormány egyúttal elrendelte, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztassa a bővítési szándékról az Európai Bizottságot, a Közlekedési Operatív Programot irányító hatóság pedig intézkedjen a támogatási szerződés módosításáról.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. adatbázisában a nagyprojekt több szakaszra tagolódik, az északi rész az M1-es autópályától tart az M6-os autópályáig, a szerződéses összeg 10,8 milliárd forint.

Forrás: MTI