Meghalt az „Amerika Kapitány” társalkotója

TK, 2011. december 15., csütörtök 22:25, frissítve: csütörtök 22:25
Elhunyt Joe Simon, az amerikai képregény-irodalom egyik legnagyobb tiszteletben álló alakja, az Amerika Kapitány című képregény társalkotója.

A 98 esztendős művészt családja tájékoztatása szerint rövid betegség után szerdán érte a halál New Yorkban. Simon alkotótársával, Jack Kirbyvel számos híres képregényfigurát teremtett, köztük Amerika Kapitányt.

A hősről szóló első füzet címlapján, amely 1940-ben jelent meg, a kapitány egy kemény jobbhorgot visz be Adolf Hitlernek. A duó nevéhez fűződik továbbá a Newsboy Legion, a Boy Commandos és sok más képregény is.

Simon képregényeiben a horror, a krimi, a humor és a románc területére is tett kirándulásokat pályafutása során.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása