Meghalt Whitney Houston + Videó

Grund

2012. február 12., vasárnap 08:20

A többszörös Grammy-díjas dívára egy Los Angeles-i szálló szobájában talált rá élettelenül a testőre, helyi idő szerint nem sokkal szombat délután 4 óra előtt. Mentőt hívtak az énekesnőhöz, megpróbálták újraéleszteni, de sikertelenül. Whitney Houston is részt vett volna az Amerikai Lemezakadémia vasárnap esti díjátadó ünnepségén; a Grammy-gála tervezett műsorát az énekesnő tiszteletére átalakítják.

A Beverly Hills-i rendőrség részéről nyilatkozó Mark Rosen szerint az idegenkezűség kizárható, bár még csak a halottkémi vizsgálat elején tartanak. Az énekesnő a legfrissebb hírek szerint megfulladhatott a fürdőkádban, de a halál pontos okát csak a boncolás után tudják megállapítani.

A hírességekkel kapcsolatban több esetben megbízható forrásnak bizonyult TMZ internetes magazin vasárnap hozzátartozókra és a szállodai személyzetre hivatkozva azt közölte, hogy az énekesnő szorongása és depressziója miatt Xanaxot szedett, és a halálát megelőző éjszakán, egy feltűnően zajos partin, sokat ivott. A Xanax alkohollal kombinálva járhatott olyan hatással, aminek következtében Whitney Houston elaludhatott a fürdőkádban.

Houston a Grammy-díjak vasárnap esti átadására érkezett Los Angelesbe, szombat este fellépett volna Clive Davis lemezproducer hagyományos, Grammy-díjátadó előtti partiján. Néhány órával a fellépés előtt hunyt el. Ken Ehelich, a Grammy executive producere elmondta: úgy szerkesztik át a Grammy-ceremónia műsorát, hogy méltóképp róhassák le tiszteletüket a sokszoros Grammy-díjas énekesnő előtt. A megemlékezők között lesz többek között Jennifer Hudson is.

A Több mint testőr című filmben


Karrierje az 1980–1990-es években volt a csúcsán, több mint 170 milliós példányszámban fogytak albumai. Nyert két Emmy-, és hat Grammy-díjat, továbbá világsikerű filmekben is szerepelt. Az 1990-es évek vége óta azonban egyre kevesebb lemezt adott ki, többször volt alkohol- és drogelvonókúrán. Hosszú éveken át küszködött függőségeivel, 2009 vége felé úgy tűnt, sikerül felettük győzedelmeskednie, ám 2010-ben világ körüli turnéjának több koncertje kudarcba fúlt: Londonban nem kapott levegőt, Párizsban légzőszervi fertőzés miatt kórházba is került, és több koncert elmaradt.

A CNN beszámolója szerint az amerikai zenészvilágot is sokkolta a hír. Aretha Franklin, Dolly Parton és Quincy Jones is megrendülten nyilatkozott a tragédia kapcsán. Lionel Richie úgy fogalmazott, hogy Whitney Houston volt az egyik legjobb, „dalainak varázslatos hangzása volt”.

Whitney Houston 48 éves volt.
Egy karrier emlékezetes pillanatai:


Örökké


Varázslatos hangja voltA híres 1988-as duett édesanyjával, Cissy Houston gospelénekesnővel:Az egyik legkorábbi videofelvétel Whitney-ről:Forrás: MTI