Megregulázott utcazenészek

Grund, 2012. augusztus 8., szerda 11:52, frissítve: szerda 11:54
Legalább húsz dalból álló repertoárral szabad csak utcazenélni ezentúl Dublinban – így rendelkeztek az ír "fővárosatyák".

A zöld sziget köztéri zenélési kódexe előírja azt is, hogy legkevesebb 50 méternek kell lennie két zenélő között, korlátozza az elektromos erősítők használatát – egyes övezetekben tiltja, másutt hangerőmaximumot szab meg – és az előadások időtartamát. Mindemellett nem engedi, hogy egyes előadók kisajátítsanak maguknak helyeket.

A boltosok örülnek a rendeletnek, mert főként a túlzott hangerő vevőűző is lehet.

„Nézzen be hozzám! Teljesen üres a boltom, mert a megengedettnél magasabbra tekeri fel az erősítőjét. Kénytelenek vagyunk hívni a rendőrséget” – idézte Richard O'Rourke üzletvezetőt a BBC hírportálján, megszólaltatva a hang(erő)forrást is.

„Szájdobos vagyok. Elismerem, hogy hangos, de a boltokból kijövő emberek közül több ad pénzt, mint ahány el akar hallgattatni” – mondta Scott Jackson kanadai utcai előadó.

„Azt mondják, hogy egy jó napon két óra alatt 150 eurót is össze lehet zenélni, de higgyék el nekem, az utcazenész keményen meg is dolgozik érte” – idézte a BBC Ciaran Mackey énekest, aki szintén a megengedettnél hangosabb volt, de a rendőrség kérésére engedelmesen visszavett erősítője hangerejéből.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása