Méltó megemlékezés az egykori soulsztárról

tt

2012. augusztus 6., hétfő 09:30, frissítve: hétfő 12:15

A februárban elhunyt Whitney Houston popsztár emlékére Whitney! címmel nyílik kiállítás augusztus 15-én a Los Angeles-i Grammy Múzeumban.

Az énekesnő alkotói életének különböző aspektusait bemutató kiállítás megrendezésére Houston családjának együttműködésével került sor – számolt be róla a kaliforniai nagyváros központjában található Grammy Múzeum közleménye.

Visszaemlékezések és személyes tárgyak

Ritka fotók és videók, személyes tárgyak és fellépőruhák, valamint a sztár poszterei és lemezei is láthatók a 2013 februárjáig látogatható tárlaton. A múzeum a Whitney Houstonnal együtt fellépő énekeseket és zenészeket is felkérte, hogy idézzék fel a popdíva emlékét. A visszaemlékezésekből készült rövid videók szintén megtekinthetők a kiállításon. A souldíva utolsó dalait tartalmazó album július végén jelent meg, de életéről édesanyja, valamint BeBe Winans amerikai gospelénekes is könyvet szándékozik kiadni.

Whitney Houston február 11-én halt meg egy Beverly Hills-i szállodában. Az orvosszakértői vizsgálat szerint a 48 éves énekesnő belefulladt lakosztálya fürdőkádjába, halálához azonban kokainfogyasztás és szívproblémák is hozzájárultak.

Houston az 1980-as és 1990-es években volt a pop és a soul koronázatlan királynője, közel 170 millió lemezt adott el. Dicsősége csúcspontján Kevin Costnerrel szerepelt a Több mint testőr (1992) című filmben, amelyben híres slágere, az I Will Always Love You is felhangzik a múzeumban.

Forrás: MTI