Mindszenty Józsefre emlékeznek Bécsben

PR, 2012. május 5., szombat 08:30, frissítve: szombat 12:18
Kiállítással, emlékmisével és koszorúzással emlékeznek a hét végén Bécsben Mindszenty József hercegprímásra, bíborosra.

Szombaton a Collegium Pázmáneum kápolnájának előterében Mindszenty József életét és korát bemutató kiállítás nyílik – mondta el az MTI-nek Varga János, az intézet rektora. A 21 tablóból álló kiállítást Várnai Péter címzetes prépost, a budapesti Lehel téri katolikus templom plébánosa állította össze. A tárlat június 5-ig látható.

Vasárnap, Mindszenty halálának 37. évfordulóján ünnepi emlékmisét tartanak a bécsi irgalmasrendi templomban, majd koszorúzást az irgalmasrendi kórház aulájában álló Mindszenty-szobornál. Mindszenty József 1971-től 1975-ben bekövetkezett haláláig Bécsben, a Pázmány Péter alapította papnevelő intézetben élt. Élete utolsó napjait az irgalmasrendiek kórházában töltötte.

Ugyancsak a 120 éve született hercegprímás, bíboros, érsek életútját idézi fel a június 26-án a belvárosi Portia-palota kiállítótermeiben nyíló emlékkiállítás, amelynek a Collegium Pázmáneum és a bécsi magyar kulturális intézet, a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum a szervezői.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása