Nashville-ben derül ki, kik lesznek a Grammy-jelöltek

BL

2012. augusztus 22., szerda 08:56, frissítve: szerda 08:57

A Grammy-díjak történetében először a countryzene fővárosaként ünnepelt Nashville-ben fogják megtartani azt a koncertet, amelyen nyilvánosságra hozzák a díj jelöltjeit.

Az amerikai Hanglemez Akadémia keddi közlése szerint a műsort, amelyet neves előadók produkciói fűszereznek, élőben fogja közvetíteni december 5-én a CBS tévétársaság. A Grammy-gála szervezői öt évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy nagyszabású show-műsor keretében ismertetik a jelöltek névsorát, ezzel is növelve a hagyományosan februárban megrendezendő díjátadó ceremónia nézettségét.

Az előző években Los Angeles adott otthont a beharangozó koncertnek. A Hanglemez Akadémia elnöke, Neil Portnow azonban elérkezettnek látta az időt arra, hogy a műsor is lerója tiszteletét Nashville zenei öröksége előtt. „Nashville gazdag zenei és kulturális történelme rendkívül fontos és alapvető részét képezi zeneiparunknak, és természetesen az egész világnak” – hangsúlyozta Portnow közleményében.

A Grand Ole Opry elnevezésű, híres countrykoncerteknek és számos stúdiónak otthont adó Nashville-t a countryzene kulturális központjaként tartják számon. A műfaj az elmúlt években több tucat Grammy-díjas fiatal tehetséggel ajándékozta meg a világot, köztük Taylor Swifttel, Carrie Underwooddal és a Lady Antebellum nevű formációval. Az 55. Grammy-díjátadó gálát 2013. február 10-én tartják Los Angelesben.

Forrás: MTI