Nekiesett Mel Gibsonnak a hírhedt forgatókönyvíró

tt

2012. április 12., csütörtök 21:00, frissítve: csütörtök 23:34

Újfent antiszemita vádakkal kellett szembesülnie Mel Gibsonnak, a színész-rendezőről ezúttal Joe Eszterhas mondta, hogy „nem szereti a zsidókat”, és ezért nem készül el kettejük The Maccabees című filmje.

A Warner Bros stúdió ugyanis lefújta az alkotást, amelynek Gibson a rendezője, Eszterhas pedig a forgatókönyvírója lett volna. A Warner döntéshozói azzal indokolták döntésüket, hogy a szkript nem volt megfelelő. A bosszús Eszterhas ezek után levelet írt Gibsonnak, amelyben kollégáját tette felelőssé: szerinte azért fújták le a projektet, mert a színész-rendező „nem szereti a zsidókat”.

„Arra a következtetésre jutottam, a legszörnyűbb okból utasítottad vissza, hogy elkészítsd a filmet. Utálod a zsidókat” – írta egy hollywoodi hírekre szakosodott portálon nyilvánosságra hozott levélben Eszterhas. „Azt hiszem, azért jelentetted be ezt a projektet, hogy elnémítsd a karrieredre nehezedő antiszemita vádakat. De soha nem állt szándékodban leforgatni ezt a filmet” – tette hozzá.

A The Maccabees a szeleukidák ellen a Krisztus előtt II. században fellázadó makkabeusok felkelését mesélte volna el. Mel Gibson visszautasította a vádakat, szerinte a filmet a gyenge forgatókönyv miatt dobták szemétbe. „Meg akarom csinálni ezt a filmet. Mindössze arról van szó, hogy nem szerettük a forgatókönyvedet. Sem én, sem pedig a Warner Bros” – írta az Oscar-díjas rendező.

Forrás: MTI