Nem lesz kézi váltó az új BMW M5-ben és M6-ban

Automobil, 2012. június 22., péntek 12:20
Még opcióként sem lesz rendelhető az új BMW M5-höz és M6-hoz manuális váltó.

Sokak számára a BMW M5 a nagybetűs sportszedán, amelynek varázsát csak erősíti a korábbi generációkból ismert kézi váltó. Aki ilyen manuális egységre vágyik, jó, ha nem álmodozik a következő generációról, az ugyanis kizárólag duplakuplungos automatával lesz kapható. Ugyanez vonatkozik az M6-ra is.

Kézi váltó opcióként sem lesz rendelhető a modellekhez, az M csoport fejlesztési igazgatója a magas fejlesztési költségekkel indokolta a döntést. Olyan sokba kerül kézi váltót is fejleszteni egy rétegmodellhez, hogy az alacsony eladások miatt nem várható megfelelő nagyságú profit.

Több országban jelenleg is csak automata váltóval kapható az M5 és M6, a következő generációval kapcsolatban az egész világon ez lesz a helyzet.

Forrás: Automobil
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása