Népzenei fesztivál Tamásiban

KA, 2012. július 21., szombat 10:44, frissítve: szombat 11:48
Négynapos népzenei fesztivált rendez augusztus 1-től a Tamási Városi Művelődési Központ a helyi parkerdőben, ahol összesen 21 magyar, délszláv, görög és ír népzenei együttes lép fel.

Az első Forgószél Fesztiválon délelőttönként a gyerekeket várják népzenei programokkal, kora estétől hajnalig pedig koncerteket és táncházakat rendeznek. A négy nap alatt az autentikus folklórt képviselő népszerű együttesek lépnek színpadra: a magyar népzenét mások mellett az Arató, a Szöktető, a Szeret, a Gajdos és a Dobroda zenekar, a Hangabanda és Cimbaliband képviseli, a Tatros, a Juhos és a Zurgó moldvai dallamokat játszik majd. A délszláv népek zenéjét a sokác Sokadija, a Vujisics és a Kolo együttes szólaltatja meg. Emellett lesz ír, skót népzene a Bran együttes, valamint az első magyar skótdudásként ismertté vált Kéri György tolmácsolásában.

A fesztiválon, amelynek részletes programját a www.tamasiturizmus.hu honlap közli, esténként magyar, délszláv és görög táncházakat rendeznek. „Magyarországon nincs kimondottan népzenei fesztivál, most bizonyítást nyerhet, hogy a magyar népzene is tud olyan 'átütő' lenni, mint más zenei műfaj, például a rockzene” – mondta Csapó György, a művelődési ház igazgatója. A rendezvénysorozaton elsősorban arra a közönségre számítanak, amelyik ismeri és szereti az autentikus magyar népzenét, de várják azokat is, akik az élő népzenével eddig ritkán találkoztak – tette hozzá.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása