Ők lehetnek a magyar hiphopvilágbajnokok

Grund

2012. május 7., hétfő 16:54

Szombaton eldőlt a hiphop-világbajnokság magyarországi fődíjának sorsa. A csapatverseny felnőttkategóriájában a The Core, az egyéni versenyben Várszegi Alexandra nyerte az 5000 dolláros fődíjat és a jogot, hogy képviselhesse hazánkat a vegasi világbajnokságon.

A hétvégi World Hip Hop Dance Championship hazai döntőjén a felnőttcsapatok közül a The Core, az egyéni versenyben pedig Várszegi Alexandra állhatott a dobogó legfelső fokára. A győztesek megnyerték az 5000 dolláros fődíjat és a lehetőséget, hogy képviseljék hazánkat Las Vegasban, az augusztusi világbajnokságon.

A The Core is képviselheti Magyarországot Las Vegasban

Forrás: Hip-hop International Hungary


Több száz néző szurkolt hétvégén a legjobb hazai hiphoptáncosokért, akik világszínvonalú táncprodukciókkal bizonyították be, ott a helyük a világmezőnyben. A 16 felnőttcsapat egy nyolctagú szakmai zsűri és Barta Viktória technikai igazgató előtt méretett meg, akik szigorú szabályok alapján értékelték az extrém előadásokat. A tét nem volt kicsi, hiszen a nyertesek Las Vegasba utazhatnak az America’s Best Dance Crew alkotói által szervezett hiphop-világbajnokságra. Magyarország először csatlakozott a bajnokság induló országai közé.

Egyéni kategóriában Várszegi Alexandra győzött

Forrás: Hip-hop International Hungary


A rangos eseményt végül nagy hajrában, felnőttkategóriában a The Core, egy budapesti nyolctagú csapat, egyéniben pedig Várszegi Alexandra, egy mindössze 17 éves lány nyerte. A The Core csapata így táncolt a döntőn:

A kijutás jogát azonban nemcsak az első helyezettek kapták meg, hanem az összes dobogós. Így kilenc induló utazhat Amerikába, amennyiben sikerül szponzorokat találniuk. A szervezők a rendezvény sikerén felbuzdulva úgy döntöttek, jövőre újra megrendezik az eseményt, hagyományt teremtve ezzel a magyarországi hiphopkultúra életében.