Olaszul is olvasható a Kincskereső kisködmön

Grund, 2012. május 2., szerda 14:55
Elsők között a római iskolások olvashatják Móra Ferenc Kincskereső kisködmön című regényének olasz fordítását. A könyv első ötszáz példányát az olasz oktatási intézményekben osztják szét. Reich Károly eredeti illusztrációi díszítik a Kincskereső kisködmön olasz kiadását is.

Móra Ferenc 1918-ban írta meg az ifjúsági regényt, amelyet Kertész Éva fordított le olaszra, és saját költségére jelentetett meg az általa útjára indított Biblioteca Tricolore nevű sorozat első köteteként. Idén karácsonyra a Tüskevár kiadását tervezi.

A Rómában élő fordító 2003-ban Fekete István Vuk című regényét ültette át olaszra, amely az Antonio Stango kiadónál jelent meg. A Kincskereső kisködmön első példányait a La Sapienza római egyetem magyar tanszékének hallgatói kapták meg, valamint általános iskolák és gimnáziumok diákjaihoz is eljuttatják. A könyv szétosztásában a Római Magyar Akadémia is segítséget nyújt.

Reich Károly (1922–1988) számtalan gyerekkönyv és ifjúsági regény illusztrátoraként szerzett magának széles körű ismertséget itthon és külföldön egyaránt. A Kincskereső kisködmönhöz 1968-ban készített illusztrációkat.Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása