Örök kedvenc az újszegedi ligetben

TK

2012. augusztus 9., csütörtök 10:58, frissítve: csütörtök 11:21

Örökzöld kedvenccel, a Hyppolit, a lakájjal mutatkozik be a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyén, az újszegedi ligetben pénteken és szombaton a Szabadkai Népszínház magyar társulata.

Fábián Barbarának, a fesztivál sajtóreferensének tájékoztatása szerint a fergeteges humorral könnyed szórakozást ígérő vígjáték története az 1931-ben, Csortos Gyula és Kabos Gyula főszereplésével bemutatott játékfilm forgatókönyvén alapul. A darab címszerepében Kovács Nemes Andort láthatja a közönség, partnerei többek között Csernik Árpád és Pesitz Mónika lesznek.

A szabadkai magyar társulat várhatóan igazi békebeli hangulatot varázsol a színpadra, hiszen Eisemann Mihálynak a második magyar hangosfilmből ismert örökzöld dallamai csendülnek fel az előadásban, amelyet Megyeri Zoltán rendezett. A távoli korszakot megidéző sztori azonban némileg aktuális is, hiszen az újgazdagok értékrendje, amelybe belefér, hogy pénzért bármi megvehető, a mai világunktól sem áll távol – mutatott rá.

„Nem szerettük volna lemásolni az örökzöld mozit, de a történetet természetesen megtartottuk” – fogalmazott a darabról Mezei Zoltán, a társulat igazgatója, hozzátéve ugyanakkor, hogy olyan új dallamokat is hallhat majd a közönség, amelyeket a filmből nem ismerhet. „Ráadásul élő zenével játsszuk a darabot, ami még hangulatosabbá teszi az estét” – hangsúlyozta az igazgató.

Forrás: MTI