Összeállt a Vidor versenyprogramja

Son

2012. július 11., szerda 14:45, frissítve: szerda 14:48

Nyolc nagyszínpadi és nyolc kamaraszínházi produkció kapott meghívást az augusztus 24. és szeptember 1. között megrendezendő Vidor Fesztivál színházi versenyprogramjába.

A vidámság és derű országos seregszemléjét augusztus végén tizenegyedik alkalommal rendezik meg a szabolcsi megyeszékhelyen. A rendezvény színházi versenyprogramja már elkészült, amelyben az elmúlt évadban bemutatott vígjátékokból válogatott nyolc nagyszínpadi és nyolc kamaraprodukció kapott helyett. Az idei Vidor Fesztiválon így látható lesz a kecskeméti Katona József Színház darabja, a Buborékok, a Madách Színház a Furcsa pár, Pintér Béla és Társulata a Kaisers Tv Ungarn, a tatabányai Jászai Mari Színház a Portugál, az Orlai Produkciós Iroda A nagy négyes, a Radnóti Színház Bolha a fülbe, a Vígszínház Monokli és a Katona József Színház Virágos Magyarország című darabja.

A Krúdy Kamarában a Sanyi és Aranka Színház Puccs, a Gólem Színház Lefitymálva, valamint a MaNNa és az Orlai Produkciós Iroda Francia rúdugrás című előadását rendezik meg az első három rendezvénynapon. Őket követi a Pinceszínház Bányavirág, a HOPPart Társulat és a Kőszegi Várszínház közös produkciója, a Hajrá Háry, az Orlai Produkciós Iroda Gyógyír északi szélre és a Budaörsi Játékszín Művészet című előadása.

A hattagú zsűri elnöke idén is Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező lesz, az ítészcsapat többi tagját az önként jelentkező színházrajongók közül sorsolás útján kiválasztott öt néző alkotja majd. A színházi versenyprogramra július 16-ától lehet jegyet venni.