Összefogják a biotermelőket

BL, 2011. december 7., szerda 17:28, frissítve: szerda 17:28
Megalakult a Vajdasági Organikus Termelés Társasága, amelynek célja, hogy összefogja a biotermeléssel, a biotermékek feldolgozásával, árusításával és a biotermelők képzésével foglalkozókat.

A társaság főtitkára, Berényi János a Magyar Szó című délvidéki napilapnak elmondta, hogy szeretnék, ha a Vajdaságban már meglévő organikus termelés tovább bővülne. Ennek pozitív hozadéka lehet a környezetvédelem hangsúlyosabbá válása.

A Vajdasági Organikus Termelés Társasága elő kívánja segíteni a biodiverzitás megőrzését és kiemelt feladatnak tartja az élelmiszer-biztonság követelményeinek fokozott figyelembe vételét – hangozott el a társaság megalakulását bejelentő keddi, szabadkai sajtótájékoztatón.

Szerbia területén jelenleg mintegy 2500 hektáron folyik biotermelés. Arról viszont egyelőre nincsenek pontos adatok, hogy a Vajdaságban mekkora területet foglal el a mezőgazdasági termelés ezen ágazata.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása