Öt nap tánc

Son, 2012. június 18., hétfő 13:37
Holnap kezdődik a 8. Magyar Táncfesztivál Győrben. Az öt nap alatt a hazai táncművészet fontosabbjai fordulnak meg a Rába-parti városban.

A Magyar Táncfesztivált első ízben 1998-ban rendezték meg a Rába-parti városban. A Magyar Táncművészek Szövetségének szakmai védnöksége mellett, Győr város támogatásával 2006 óta a Magyar Táncfesztivált a Győri Balett szervezi. Hétfő este a Győri Nemzeti Színházban gálaesttel nyitják meg a mustrát: az esten fellép az Egerházi Attila vezette cseh társulat, a South Bohemian Balett, a házigazda Győri Balett, a Magyar Nemzeti Balett társulata és a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói.

A Széchenyi téren és a színház előtt felállított szabadtéri színpadon ingyenes programokkal várnak mindenkit. Itt lesz utcabál, roma kultúrdélután, Győrköctoborzó a Vaskakas Bábszínházzal, táncverseny. A Varidance és a Győri Balett két ingyenes előadással is készül.

A Magyar Táncfesztiválon az öt nap alatt fellép a Bozsik Yvette Társulat Az ezeregyéjszaka virágai című előadással, a Szegedi Kortárs Balett A fából faragott királyfi című előadással érkezik. Frenák Pál és társulata a legújabb, Hymen című darabját mutatja be, a Budapesti Táncszínház az elmúlt évad bemutatóinak legjobb pillanataiból állított össze egy montázst. Fodor Zoltán és az Inversedance a gyerekeknek szóló Vackor kalandjait játssza el, az Experidance Liliomfi történetét idézi meg.

A színházban a nemrég elhunyt Seregi László emlékére rendeznek kiállítást, pénteken szintén itt a Táncház, néptáncmozgalom helyzet Magyarországon címmel konferenciát rendeznek Novák Ferenc Tata moderálásával. A konferencián felszólal többek mellett Diószegi László koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása