Pár óra múlva kiderül, kap-e Golden Globe-ot a Saul fia

MTI

2016. január 10., vasárnap 14:29, frissítve: vasárnap 23:32

Magyar idő szerint ma éjjel adják át a Golden Globe-díjakat Los Angelesben, a legjobb idegen nyelvű filmek között a Saul fia című magyar alkotás is esélyes.

A Hollywoodban akkreditált újságírók szervezete (HFPA) 73. alkalommal osztja ki az Oscar-díj előfutárának tekintett elismeréseit. A ceremónia házigazdája ismét a csípős nyelvű Ricky Gervais lesz. A filmes mezőnyben a drámák között a Carol, a Mad Max – A harag útja, A visszatérő, A szoba és a Spotlight, míg a vígjáték és musical műfajban A nagy dobás, a Joy, a Mentőexpedíció, A kém és a Kész katasztrófa verseng.

A színészi kategóriákban A visszatérő című film sztárját, Leonardo DiCapriót és a Carol című leszbikus románc címszereplőjét, Cate Blanchettet emlegetik a biztos befutók között. A legjobb idegen nyelvű film díjáért Nemes Jeles László Saul fia című alkotása is versenyben van. Magyar jelölt évtizedek óta nem került Golden Globe-közelbe. A holokausztdráma mellett a Legújabb testamentum című luxemburgi–francia–belga, az El club című chilei, a Miekkailija című finn és a Mustang című francia dráma szerepel a mezőnyben. A HFPA sorozatokat is jutalmaz és életműdíjat is átad. Utóbbit ezúttal Denzel Washington kapja.