Pendereckié a rangos díj

Grund, 2012. április 2., hétfő 22:40
Krzysztof Penderecki lengyel zeneszerző kapja idén a Viadrina-díjat: az Odera-menti Frankfurtban működő Viadrina Európa Egyetem rangos elismerését először veheti át muzsikus, a díjátadó május 7-én lesz.

A Viadrina Európa Egyetem elnöke, Gunter Pleuger hétfőn jelentette be, ki kapja idén a Viadrina-díjat. A 78 éves Krzysztof Penderecki A louduni ördögök című operáját a napokban mutatták be Hannoverben. A díjazott azt ígérte, jelen lesz a május 7-i ünnepségen.

A díjjal a lengyel-német megértés terén végzett tevékenységet ismerik el, a jutalom pénzösszege – 2500 euró (735 ezer forint) – nem tartozik a legmagasabbak közé, de a kitüntettek listája igen rangos. Az 1999-ben Claus Detjen által alapított díjat elnyerte már Adam Michnik lengyel közíró, Günter Grass Nobel-díjas író, a Kopernikus-csoport, Rita Süssmuth német politikus, Tadeusz Mazowiecki volt lengyel miniszterelnök, 2010-ben pedig Volker Schlöndorff német filmes.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása