Pluszforráshoz juthat a Zsolnay negyed

Grund, 2012. július 11., szerda 12:10, frissítve: szerda 13:10
A fertődi Esterházy-kastély műkincseinek megvásárlására és helyreállítására, valamint a pécsi Zsolnay negyed támogatására is fedezetet biztosítana a jövő évi költségvetésben a parlament szakbizottsága az eredetileg vártnál nagyobb áfabevételből.

A költségvetési bizottság kedden nyújtotta be módosító javaslatait a 2013-as költségvetésitörvény-javaslathoz, azokról és a büdzsé fő számairól csütörtökön szavaz az Országgyűlés. A testület minden többletkiadást az áfabevétel növekedéséből fedezne.

A bizottság 350 millió forintot adna a fertődi Esterházy-kastély komolyzenei programjaira, valamint a kastélyban található Apollón Terem 1700-as évekből származó bútorzatának megvásárlására és helyreállítására. Az indoklás szerint a pótolhatatlan, kultúrtörténeti értékű műkincsek restaurálása és kiállítása rendkívüli jelentőségű örökségvédelmi szempontból és turisztikai vonzereje miatt is. Emellett a költségvetési bizottság az ideivel megegyező, félmilliárd forint támogatást juttatna a pécsi Kodály Központ és a Zsolnay Kulturális Negyed üzemeltetésére, programkiadásaira.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása