Rekordáron kelt el Batman

Grund, 2012. május 11., péntek 14:20
Tetemes áron, a "bőregér" esetében rekordot jelentő 850 ezer dollárért vette meg az első Batman-képregény egyik példányát egy befektetési társaság az Egyesült Államokban.

A különleges darab magántranzakció keretében cserélt gazdát a dallasi székhelyű Heritage Auctions szervezésében. Az aukciósház alelnöke, Ed Jaster szerint az eladó két éve 315 ezer dollárért vette meg a füzetet. Az árverezőház ugyanakkor sem az eladó, sem a vevő kilétét nem hozta nyilvánosságra. A kötetben feltűnik Joker és a Macskanő is. A képregény mindössze 10 centet kóstált, amikor 1940-ben napvilágot látott. „Magas kora” ellenére szinte kifogástalan állapotban van, a fennmaradt példányok közül ez a „legegészségesebb”. Batman a Detecive Comics 27. számában tűnt fel először 1939-ben, és annyira népszerű lett, hogy a következő évben már saját füzetet kapott.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása