Rendkívüli támogatás Markó Ivánéknak

tgi, 2012. május 10., csütörtök 18:46, frissítve: csütörtök 17:57
Huszonötmillió forint egyszeri támogatást kap a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból a Markó Iván által vezetett Magyar Fesztivál Balett.

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent határozat szerint az együttes a fennmaradásához és a vállalt produkciók színpadra állítási kötelezettségeinek teljesítéséhez kapja a 25 millió forintos támogatást. Az összeg folyósításáért a nemzetgazdasági miniszter felel. A pénz 2012. december 15-ig költhető el, a fel nem használt részt visszafizetési kötelezettség terheli.


A 2008-ban Prima Primissima-díjjal elismert Markó Iván 1996 óta a Magyar Fesztivál Balett alapító-vezetője. A Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Győri Balett megalapítója dolgozott a világ szinte valamennyi jelentős operaházában, számtalan emlékezetes alakítást nyújtott. Nevéhez olyan koreográfiák fűződnek, mint A csodálatos mandarin, a Bolero, A kékszakállú két arca vagy a József és testvérei. 1985-től több éven át koreografált a Bayreuthi Ünnepi Játékokon.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása