Révkomáromi cápatámadás

Deák Zsigmond

2012. január 14., szombat 21:05

Megvan a BoxingOne nemzetközi ökölvívó csapatbajnoki liga egyik döntőse, hiszen a Komarno Sharks 12-3-ra verte a Debrecen Thunders csapatát hazai pályán, a dugig telt révkomáromi sportcsarnokban. Jövő pénteken derül ki, hogy a másik elődöntőből győri vagy temesvári rivális fut-e be.

Felvidéken igazán komolyan veszik a BoxingOne nemzetközi csapatbajnokságot, hiszen az előző idényben a galántaiak nyerték meg a sorozatot, most pedig a révkomáromiak vertek végig mindenkit az alapszakaszban. Ez főképp arra vezethető vissza, hogy a magyar válogatott nagy részét leigazolták. Ám nemzeti gárdánk a napokban az olimpiai felkészülés érdekében Tunéziában edzőtáborozik, így a Komarno Sharks alakulatának, a helyi Cápáknak „kihullottak” a legélesebb fogaik. Ezek után még az sem tűnt lehetetlennek, hogy az elődöntőben a Debrecen Thunders meglepetést okozhat.

Ám ez a lehetőség gyakorlatilag már a csapathirdetéskor elúszott, hiszen kiderült, ezúttal nem délről, hanem észak-keletről érkeztek kiválóságok a Duna partjára. A négy litván mindegyike válogatott és megnyerte hazája bajnokságát, ketten a tavalyi galántai bajnokcsapatnak is tagjai voltak. A zsúfolt révkomáromi sportcsarnokban ráadásul a hazaiak szerencsésen is kezdtek, pontosabban a bírók látták úgy, hogy a debreceni Kalucza Norbert nem verte meg a Pécsről igazolt Lakatos Krisztiánt. Előbbi évek óta képviseli a magyar színeket a vb-n, Eb-n, sőt a pekingi olimpián is, utóbbi szintén szerepelt már világversenyen. Maradjunk abban, Kalucza az utolsó menetes fölényét nem tükrözte a döntetlen. Ezután beindult a hazai henger, a cseh válogatott Patrik Velky Török Jánost pontozta ki, a 2010-ben ifjúsági olimpiai bajnok litván Evaldas Petrauskas feladásra kényszerítette az ifi magyar bajnok Herczeg Józsefet, Egidius Kavaliauskas a 17 éves Kontra Csabát múlta felül. 81 kg-ban az idei felnőtt bajnok Nagy Péter bravúrral verte a 2007-es chicagói vb bronzérmesét, Daugirdas Semiontast, a 3. menetben még számoltatott is rá, de csak egy pillanatra pislákoltak fel a debreceni remények. Vitalius Subacius Deél Szabolcsot múlta felül, majd a végére tett 69 kilós csatában Klasz Árpád az egy kategóriával feljebb rándult Görbics Gábort. A vége 12-3, lehetett volna szorosabb is, de fordított semmiképp sem.

A Komarno Sharks tehát bejutott a január 27-i döntőbe, amelynek rendezését is elvállalná. Mivel a másik ágon a temesvári gárda szintén szívesen lenne házigazda, a győri Gladiátorok viszont idegenbe is szívesen mennének meg kell várni a jövő pénteki másik elődöntőt. Kérdés, a fináléban révkomáromi részről újra a már visszatérő magyar vonalnak szavaznak bizalmat, vagy a hasonló erősségű balti csapatrésznek.