Romantikus filmre készül Streisand

Grund

2012. június 22., péntek 14:18

Tizenhat év után ismét filmrendezésre készül Barbra Streisand, a romantikus produkcióra azonban előbb még pénzt kell szerezni.

Streisand szóvivője csütörtökön jelentette be, hogy a népszerű színésznő a Skinny and Cat című film megrendezését tervezi. A szerelmi történet a néhai író, Erskine Caldwell és felesége, a fotóriporter Margaret Bourke-White kapcsolatát mutatja be. A forgatókönyvet Linda Yellen írta. A főszerepeket Colin Firth-nek és Cate Blanchettnek szánják. A film előkészítése azonban még nem kezdődhetett el, egyelőre a költségvetés előteremtésén fáradoznak.

A hetvenesztendős Streisand 1983-ban a Yentl című filmmel debütált rendezőként, és munkáját Golden Globe-díjjal jutalmazták a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók. Később a Hullámok hercegét rendezte meg, a 16 évvel ezelőtt bemutatott Tükröm, tükröm... óta viszont nem dolgozott rendezőként. A hollywoodi sztár a múlt héten a Los Angeles Timesban mesélt arról, hogy nehezen halad a Skinny and Cat húszmillió dolláros (4,5 milliárd forintos) költségvetésének előteremtése. Streisand közben szerepet kapott a Gypsy című musical filmváltozatában, amely a Universal filmstúdióban készül majd.

Forrás: MTI